Munkahelyi zajvizsgálat

A munkahelyeken a munkavállalókat érő zaj mérése és értékelése alapvetően azt a célt szolgálja, hogy a munkáltató a munkavállalók részére zajvédelmi szempontból egészséges és biztonságos munkahelyi körülményeket biztosítson. E cél megvalósításához elengedhetetlen, hogy a munkáltató ismerje, és megfelelően értékelje, elemezze a munkahelyi zajviszonyokat.

munkahelyi zajvizsgalatMunkaegészségügy, munkavédelem területén foglalkozunk az egyes munkahelyeken fellépő, a dolgozókat terhelő gépi eredetű zajok vizsgálatával, a munkahelyi kockázatértékelés elvégzéséhez szükséges adatok mérésekkel történő meghatározásával, a dolgozók teljes műszak alatti zajterhelésének megállapításával, az adott zajban leginkább megfelelő egyéni védőeszközök kiválasztására vonatkozó javaslat megadásával.


A vonatkozó jogszabályi előírásnak megfelelően lefolytatott mérésekkel meghatározzuk a dolgozót érő napi (műszak alatti) zajexpozíció tényleges mértékét, az adott munka-/kezelőhelyen fellépő Lmax legnagyobb hangnyomásszintet, illetve – szükség esetén – a munkavállalót az egyéni hallásvédő eszköz használata mellett érő zajexpozíciót.

 

munkahelyi zajvizsgalatMunkahelyi zaj témakörén belül elvégezzük a fokozott figyelmet igénylő munkahelyeken (pl. orvosi rendelők, vizsgálók, irodák, MEO-helyiségek, egyes laboratóriumok munkahelyein, stb.) fellépő zajimmisszió ellenőrzését is.

 

Méréseinket a 66/2005. (XII. 22.) EüM rendelet követelményeit maradéktalanul kielégítő műszaki paraméterekkel bíró műszerrel végezzük
(I. pontossági osztály, integráló funkció, „peak” mérőállás).